بطاطس مقلي بالبقسماط
===============
المقادير :
------
بطاطس حلقات + ماجي + بهارات بيض + بقسماط
طريقة العمل :
-------
يقطع البطاطس حلقات دائرية يسلق مع ماجي وبهارات ثم يصفى من الماء يتبل بالبيض ثم بالبقسماط ويقلى بالزيت
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
2-البيض الحار(طبق صيني)
=================
المقادير :
------
8بيضات-بصلة مفرومة-2بصلة خضراء مفرومة للتزيين- صلصةالصويا للتزيين -4قرون فلفل أحمر مجففومنظف من البذور ومفرومة -2ملعقة كبيرةزيت نباتي- 4/1 ملعقةصغيرة كركم مطحون-ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون-4/1 ملعقة صغيرة ملح
طريقة العمل :
-------
-سخني الزيت النباتي في مقلاة كبيرة وعميقة واقلي الفلفل والبصل قليلا -اخفقي البيض في وعاء وأضيفي اليه البهارات واخلطيهم جيداثم اضيفي هذا الخليط الى المقلاة فوق البصل والفلفل مع التحريك الى أن تجمد -ضعي فوق هذا الخليط صلصة الصويا وزينيه بالبصل الأخضر المفروم.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
3-أم علي (1)
========
المقادير :
------
علبة بسكويت شاي اكبر حجم 3 علب جبن كيري . فانيليا كاس سكر . بيضة 3 ملاعق حليب مذابة في كاس ماء
طريقة العمل :
--------
يكسر البسكويت كسر صغيرة جدا ويوضع في صينية توضع عليها الزبدة بالتساوي توضع في خلاط الكأس ( السكر + جبن + بيض + كاس حليب ) يصب فوق البسكويت يدخل الفرن من تحت حتى يحمر ويجف السطح العلوي تخرج من الفرن بعد ذلك وتوضع في الثلاجه
المكرونه
طبعا المكرونه عمايلها سهلة و سريعة بس طعمها مبيبقاش حلو اوى بالطرق العادية و دى طريقتى ...
معلومة::لما تيجي تشترى مكرونه شوف اصفر نوع قدامك و هاته لان نسبة البيض فيه بتبقى اكتر و طعمها بيبقى الذ
المقادير:
نص كيس مكرونه او تلت تربع
كيس شوربة ماجى او كنور احسن طعم هو المشروم و عموما اختار النكهة الى تعجبك
طريقة الاعداد:
طبعا بتسلق المكرونة عادى و هو انك تسخن ميه (5 لتر لكل كيس) و بعد ما تغلى تحط فيها المكرونه و بعد خمس دقايق حط معلقة ملح كبيره و بعد ربع ساعه من الغليان شيك على المكرونه هتكون بدأت تستوى شوف الملح لو محتاجه زود بس متكترش اكتر من معلقة كبيره و بعد تلت ساعه من الغليان هتكون تقريبا استوت
فى نفس الوقت تكون بتعمل الشوربة فى حلة تانيه و طريقتها سهلة تحط لتر ميه فى حلة و تحط فيها كيس الشوربة و تستنى لغايه ما تغلى و تقوم موطى النار عليها خالص
بعد ما المكرونه تستوى صفيها و حطها فى الشوربة خمس دقايق ... و ادعيلي
الهامبورجر
كل الناس بتحب الهامبورجر بس بقى تقليدي اوى فى البيت و حتى لما بنخرج بناكل برضه هامبورجر... عموما جرب الطريقة دى و سلملى على هارديز
اشترى فى الأول نوع هامبورجر بالتوابل ... فيه امريكانا بالتوابل العربية و ده الى انا بفضله بس اى نوع بالتوابل هيقضى الغرض
السر فى الخلطه ... هات جبنه شيدر مدخنه و بتتباع عند اى سوبر ماركت كبير
و انت بتحمر الهامبورجر قبل ما تستوى بحاجه بسيطه حط الجبنه الشيدر عليها عشان تسيح معاها و خلى بالك الجبنه الشيدر المدخنه طعمها قوى جدا يعنى متكترش اوى... و بس حطها بقى فى العيش و عيش حياتك فى الكاتشب و يا سلام لو كاتشب حار ...
و برضه هتدعيلي
و على فكرة ممكن تعمل بالجبنه دى بيض مقلى خرافه حط قطع منها فى البيض و انت بتقليه مع صابع مقطع هوت دوج ... و مش هتقدر تغمض عينك
و فيه برضه وجبة لذيذه ساعات بعملها على الفطار مع بساطتها الشديده
هات رغيف عيش و حط فيه جبنه رومى و اربع شرايح طماطم رفيعين و حطه فى الميكرويف او الفرن او اى حاجه بتسخن....... بيبقى لذيذ جداااااا
سندوتيش الشا ورما
المكونات والمقادير
**الشاورما :
كيلو لحم مدهنة بدون عظم ( هبرة )
عصير ليمونة
3 ملاعق كبيرة خل
ملعقة صغيرة من كل ( ملح / فلفل اسود / بهارات / قرفة )
**الخبز الخاص اللي نلف فيه الشورما
3 كأس طحين أبيض
بيضة
نصف ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
كأس وربع ماء للعجن
نصف ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
طريقة الشاورما:
ننظف قطعة اللحم ونغسلها نضعها في قسم التجميد مدة 3-6 ساعات ( حتى يكون تقطيعها اسهل )
توضع مقلاة واسعة على نار متوسطة حتى تسخن جيدا في هذه الاثناء يقطع اللحم المتجمد بسكين حادة الى شرائح رقيقة ( هي بتطلع رقيقة غصب طيب لان اللحم جامد والسكينة تقطع اطرافه )
تصف رقائق اللحم في المقلاة السخنة حسب اتساعها .. يرش فوقها نصف كمية التوابل وعندما يبدأ الدهن بالذوبان تقلب الشرائح بملعقة خشبية مسطحة ...
يضاف عصير الليمون و الخل فوق اللحم ...
ترش بقية التوابل فوق الشرائح و تترك على النار حتى تنضج
طريقة الخبز:
تخلط المقادير الجافة ثم يضاف البيضة والماء بالتدريج للحصول على عجينة متجانسة ...
تغطى وتترك لترتاح لمدة 15 دقيقة ....
تقسم الى كور صغيرة .... تفرد كل كرة على شكل دائرة خفيفة بعد ان ينثر بعض الطحين ( نكثر منه حتى تسها عملية الفرد )
يحمى صاج او تاوه حتى يصل الى درجة متوسطة يسكب 1/2 ملعقة زيت عافية عليها ثم توضع الدائرة الخبز وتحرك بحيث يصل الزيت الى جميع اطرافها ... اثناء ذلك ترق الكرة الثانية ... تقلب الخبزة لليتحمر وجهها الاخر ...ننتظر ثواني ثم نرفعها ونضع الدائرة الاخرى ...... وهكذا
خلصنا الخبز ... نلفه في كيس بلاستك حتى لا يجف ...
الحين دور اللف نكون مجهزين :
**بقدونس مفروم
**بصل شرائح رقيقة ومقلب في سماق ( انتبهوا للسماق لا يكون خشن الطحن لأنه يخرب الشغل كله )
**طحينيةأو( طرطور ) وهو يتكون من : كوب شاي طحينية + عصير ليمون الكمية حسب الذوق ( 2- 4 ملعقة كبيرة ) + ثوم مهروس الكمية حسب الذوق ( من فص الى فصين ) + ملح + 1ملعقة كبيرة زيت زيتون + زبادي تقريبا كوب شاي إلى كوب ونص ....
يمزج أولاًالثوم مع الملح حتى يذوب تقريبا ثم يضاف اليه الطحينية و الليمون ويمزج جيدا ...نلاحظ أن المزيج مع الخلط يقسى ويتماسك يضاف الزبادي تدريجيا ... ملعقة ملعقة ... ويخلط بعد كل ملعقة جيدا...لأنه لو اضيف دفعة واحد فإن الخليط يتكتل ...يضاف زيت الزيتون في النهاية
نفرش قرص الخبز .. ونضع : القليل من اللحم ... القليل من الطحينية ... بقدونس ... بصل بالكمية اللي نحبها
ثم نطوي وحتى نسطر عليها نغلقها بعود التزين